Поштовани,

У Народном музеју Србије ће 3, 4. и 5. октобра бити обележен Светски дан наставника. Током три дана програма промовисаћемо понуду намењену наставницима за организоване посете музеју ученика основних и средњих школа, као и деце предшколског узраста.

Промоција програма за школску 2024/25. годину намењена је свим наставницима који су запослени у предшколским установама, основним и средњим школама. Обухватиће презентацију понуде радионица и стручних вођења за све образовне циклусе. Поред промоције програма који се одржава уживо у музеју, музејски едукатори ће представити и активности које се изводе онлајн, у оквиру програма Народни музеј на часу и Музеј у гостима. После промоције, заинтересовани ће уз дружење у кафеу Народног музеја Србије. Наставници ће добити информације о погодностима које могу да остваре када долазе у наш музеј у приватној посети. Како би остварили погодности, потребно је да на увид донесу уговор о раду којим ће потврдити да су запослени у школској установи (оригинал, фотокопију или фотографију). Учешће је бесплатно. Сви заинтересовани више информација могу да добију слањем упита на адресу obrazovanje@narodnimuzej.rs.

Сваке године 5. октобра обележавамо Светски дан наставника. За раднике у просвети – васпитаче, учитеље, наставнике и професоре – припремили смо програм у Народном музеју Србије којим ћемо обележити њихов дан. Током целог радног дана музеја, од 12 до 20 часова, одржаваће се Дан отворених врата за наставнике, намењен радницима у просвети из образовних циклуса од предшколског до средњошколског образовања. На инфопулту у Атријуму музеја наставници ће моћи да сазнају више о понуди програма за ученичке посете Народном музеју Србије у школској 2024/25. години. Током целог дана програме ће држати музејски едукатори Народног музеја Србије и сарадници на едукативним програмима: Ивана Јанковић, Ивана Минић, Миодраг Томић, Мина Миловић, Дена Бабајић, Ивана Ђерић (Институт за педагошка истраживања) и други.

У периоду од 13:00 до 14:30 активношћу Шта ми то радимо у музеју? музејски едукатори Ивана Јанковић и Ивана Минић ће заинтересованим наставницима представити радионице из понуде програма за све образовне циклусе. Последњу активност у оквиру богатог дневног програма представљаће радионица за наставнике Активно слушање коју ће водити Ивана Ђерић, сарадница Института за педагошка истраживања. Радионица ће трајати од 17:00 до 18:30. Обавезно је пријављивање учешћа у радионици путем мејла: obrazovanje@narodnimuzej.rs.  Учешће у свим програмима је бесплатно.